Witam...problem polega na tym ze moj tdi po postoju/ po nocy nie chcial zapalac tzn. wogole sie nie odzywal, nawet na plaka...od razu wiedzialem ze cos tkwi w silniku a nie w ukladzie paliwowym...mechanik wymienil szklanki twierdzac ze moje ktore mialy pol roku byly zle...samochod zapalal ewidetnie 1 dzien, zapalil rano i po poludniu jak wyszedlem z pracy...na nastepny dzien problem juz powrocil i zapala za 3-4 razem krecenia...Jak myslicie czy problem tkwi w glowicy? moze jak szklanki sa swieze to zapala a jak sie juz ulozyly to znow przestal? Pozdrawiam
Proszę o pomoc, kopciła przy ruszaniu i już nie kopci
Zwiń
X
-
Proszę o pomoc, kopciła przy ruszaniu i już nie kopci
Proszę Was o pomoc w ocenie co mogło się stać, niedawno zauważyłem że przy ruszaniu zostaje za mną niebieski dym, tylko przy ruszaniu później już nic takiego nie występowało.
Jak samochód stał na wolnych obrotach i dodałem gazu to dym niebieski powracał.
Obecnie nic takiego nie występuje, auto przestało kopcić przy ruszaniu i na postoju jak dodam gazu jest tylko dym czarny, niebieskiego już nie ma.
Co to mogło być?
Nie wiem czy mam się martwić czy jeździć tak dalej, olej dolałem bo wydawało mi się że było mało, teraz obserwuję czy ubywa, moc jest.
Auto ma 44tyś przebiegu, chipa nie było.
-
Komentarz